Over de diëtist

DSC_3109-1

Gezond eten is bij mij met de paplepel ingegoten. Maar ook genieten: vanuit een familie met een Indische oma stond eten bij ons centraal op verjaardagen en feesten. Ook vriendjes en vriendinnetjes konden bij ons niet binnen komen zonder direct iets te eten en drinken aangeboden te krijgen. Van kleins af aan fascineerde eten mij: het klaarmaken, het proeven en wat het met je lichaam doet. Want waarom is het, ook als je heel veel van voeding weet, zo moeilijk om af te vallen? Of juist om in gewicht aan te komen? Wat is de relatie tussen eten en emotie, of andere gedachten? En wat doet voeding verder met je lichaam?

Met deze vragen begon ik aan de opleiding Voeding & Diëtetiek, die ik in 2016 succesvol heb afgerond. Vlak hierna heb ik de stap gemaakt om praktijkeigenaar te worden, sinds november 2016 houd ik praktijk als diëtist in het Wateringse Veld. In oktober 2017 heb ik de nascholing FODMAP voor diëtisten gevolgd, om me ook in darmklachten te verdiepen. Tevens werk ik sinds oktober 2017 met plezier samen met twee collega’s onder het maatschap MIX-diëtisten, waar wij samen sterk staan in onze mix van karakters en kennis.